Behandeling

De inhoud van de logopedische behandeling wordt afgestemd op uw hulpvraag en prioriteiten. U als cliënt of ouder bent namelijk de expert op het gebied van het probleem van u of uw kind.

De eerste afspraak is een intake, waarin uw dossier wordt aangemaakt en u wordt uitgevraagd over uw logopedisch probleem. Er worden vragen gesteld om uw hulpvraag helder te krijgen, zodat wij weten waar uw prioriteiten, mogelijkheden en wensen liggen.
Neem voor de intake een verwijsbrief van de (huis)arts en een identificatiebewijs mee.

Om de problemen verder in kaart te brengen, voeren wij logopedisch onderzoek uit. Dit is afhankelijk van de hulpvraag. Bij taalproblematiek worden vaak testen voor het taalbegrip en de taalproductie afgenomen of bij jonge kinderen een spelobservatie. Bij adem-, stem- en slikproblemen vindt er vaak een observatie van de spontane spraak plaats en bij articulatieproblemen een plaatjesbenoemtaak.

Nadat we de onderzoeksresultaten met u besproken hebben, stellen we behandeldoelen op, gebaseerd op de hulpvraag en de onderzoeksresultaten. In veel gevallen stellen we doelen op voor maximaal 6 maanden, met tussendoelen met een kortere tijdsplanning. Tijdens de behandeling werken we aan het behalen van de doelen. Deze worden na een tijd met u geëvalueerd. U mag altijd aangeven wat wel en niet prettig voor u werkt en vragen over de behandeling zijn altijd welkom. Het is belangrijk dat de behandeling bij u past. Als de hulpvraag is verholpen, wordt de behandeling afgesloten en zo niet, dan wordt de behandeling bijgesteld.

Uw hulpvraag voor u of uw kind staat centraal, we willen dat kinderen blij worden van logopedie en dat u met een tevreden gevoel naar huis gaat!